fbpx

Bepaalde of onbepaalde lidwoorden in het Spaans

lidwoorden

Artículos indefinidos y definidos

In het Spaans worden bepaalde artikelen gebruikt om te verwijzen naar specifieke of bekende zaken, terwijl andere artikelen worden gebruikt voor algemene of niet-gespecificeerde verwijzingen. Lidwoorden zoals ‘la’, ‘el’, ‘las’ en ‘los’ worden gebruikt als bepaalde lidwoorden om te verwijzen naar iets specifieks dat al bekend is of eerder is genoemd. Aan de andere kant worden onbepaalde lidwoorden zoals ‘un’, ‘uno’, ‘una’, ‘unos’ en ‘unas’ gebruikt om naar iets algemeens te verwijzen of naar iets dat nog niet eerder is genoemd.

Bijvoorbeeld:

‘La casa’ (Het specifieke huis dat al bekend is)
‘Un perro’ (Een willekeurige hond in het algemeen, niet een specifieke hond)
Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van lidwoorden in het Spaans afhangt van het geslacht en het aantal van het zelfstandig naamwoord, terwijl in het Nederlands het geslacht van het zelfstandig naamwoord meer relevant is en wordt weerspiegeld in de bepaalde artikelen ‘de’ voor mannelijke en vrouwelijke zelfstandige naamwoorden, en ‘het’ voor onzijdige zelfstandige naamwoorden.

 

Wil je wat meer lezen over de bepaalde lidwoorden of misschien over de onbepaalde lidwoorden? Of misschien wil je weten wanneer het nodig is om bepaalde of onbepaalde lidwoorden te gebruiken?

Benieuwd naar de Spaanse voornaamwoorden? Ontdek ‘Wie is Wie?‘ en leer ze kennen! Je zult verrast zijn. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en de magie van Spaanse voornaamwoorden onthullen.

Weet je Hoe werkt de tegenwoordige tijd in het Spaans? Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en de magie van Spaanse werkwoorden onthullen.

Laat een reactie achter

Stuur ons een appje.