fbpx

Pimientos de Padrón: Klein, Groen en Heerlijk Verassend

¡Hola, kookvrienden! In onze serie Spaanse tapas verkennen we vandaag de regio Galicië.
Als je ooit pimientos de Padrón hebt geprobeerd, weet je dat ze klein, groen en heerlijk zijn. Zoals het Galicische spreekwoord zegt, “Os pementos de Padrón, uns pican e outros non” (De pimientos de Padrón, sommigen zijn pikant en anderen niet). Maar wat is het verhaal achter deze smakelijke pepers?
De pimientos de Padrón kwamen in de 16e eeuw naar Galicië, geïntroduceerd door de franciscaner monniken die ze uit Mexico meebrachten. Ze pasten zich zo goed aan aan het Galicische klimaat dat ze vandaag de dag tot de meest unieke en heerlijke pepers ter wereld behoren. Ze zijn uitgegroeid tot een waar genot dat overal in Spanje als tapa wordt genoten.

“Geserveerd als tapa met steeltje laten ze zich delen en kun je ze proeven terwijl je speelt met de vraag welke pikant is, zoals bij Russische roulette,” zegt chef-kok Gerson Iglesias. De originele teelt bevindt zich in Herbón, waar ze met zorg worden geproduceerd en van mei tot oktober worden verkocht met de garantie van een herkomstbenaming.

Deze pimientos de Padrón zijn perfect om te frituren en te delen met vrienden. Hier is een eenvoudig recept om van deze smakelijke lekkernij te genieten:

Ingrediënten [Voor 2 personen]:

Pimientos de Padrón – 250 gram
Zout – naar smaak
Olijfolie – om te frituren
Bereiding:

1. Was de pimientos grondig met water en laat ze uitlekken.
2. Verhit ruim olijfolie in een pan.
3. Voeg de pimientos in porties toe en bak ze op hoog vuur enkele minuten, tot de schil begint te kleuren.
4. Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig aan alle kanten bakken.
5. Gebruik een schuimspaan om ze uit de pan te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
6. Bestrooi ze met zout en serveer ze.

Dit gerecht is perfect als tapa en een heerlijke manier om de unieke smaak van de pimientos de Padrón te ervaren. Geniet ervan!

Hier is een video om je Spaans te oefenen. Het volledige artikel is te vinden op hun website. 

Laat een reactie achter

Stuur ons een appje.