fbpx

Onbepaalde lidwoorden in het Spaans

Artículos indefinidos en español

In het Spaans worden onbepaalde artikelen, zoals “un”, “uno”, “una”, “unos” en “unas”, gebruikt om naar niet-gespecificeerde of algemene dingen te verwijzen. Hier is een korte uitleg over het gebruik van deze onbepaalde artikelen in het Spaans:

“Un” en “una” worden gebruikt voor enkelvoudige zelfstandige naamwoorden van mannelijk en vrouwelijk geslacht, respectievelijk.

Bijvoorbeeld: “un libro” (een boek), “una mesa” (een tafel).
“Unos” en “unas” worden gebruikt voor meervoudige zelfstandige naamwoorden van mannelijk en vrouwelijk geslacht, respectievelijk.

Bijvoorbeeld: “unos libros” (enkele boeken), “unas mesas” (enkele tafels).
“Uno” wordt gebruikt voor mannelijke zelfstandige naamwoorden die beginnen met een ‘s’-klank.

Bijvoorbeeld: “uno studente” (één student).
Deze onbepaalde artikelen worden gebruikt wanneer we naar iets verwijzen dat niet specifiek is geïdentificeerd of eerder genoemd. Het geslacht en aantal van het zelfstandig naamwoord bepalen welk onbepaald artikel moet worden gebruikt.

 

Wil je wat meer lezen over de bepaalde lidwoorden of misschien over de onbepaalde lidwoorden? Of misschien wil je weten wanneer het nodig is om bepaalde of onbepaalde lidwoorden te gebruiken?

Benieuwd naar de Spaanse voornaamwoorden? Ontdek ‘Wie is Wie?‘ en leer ze kennen! Je zult verrast zijn. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en de magie van Spaanse voornaamwoorden onthullen.

Weet je Hoe werkt de tegenwoordige tijd in het Spaans? Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en de magie van Spaanse werkwoorden onthullen.

Laat een reactie achter

Stuur ons een appje.