fbpx

Bepaalde lidwoorden in het Spaans

Artículos definidos en español

Bepaalde lidwoorden in het Spaans worden gebruikt om specifieke en bekende substantieven aan te duiden. Er zijn vier bepaalde lidwoorden in het Spaans: \”el\”, \”la\”, \”los\” en \”las\”.
Het lidwoord \”el\” wordt gebruikt voor mannelijke enkelvoudige zelfstandige naamwoorden, bijvoorbeeld \”el libro\” (het boek) en \”el perro\” (de hond).
Het lidwoord \”la\” wordt gebruikt voor vrouwelijke enkelvoudige zelfstandige naamwoorden, bijvoorbeeld \”la casa\” (het huis) en \”la mesa\” (de tafel). 
Het lidwoord \”los\” wordt gebruikt voor mannelijke meervoudige zelfstandige naamwoorden, bijvoorbeeld \”los libros\” (de boeken) en \”los perros\” (de honden). 
Het lidwoord \”las\” wordt gebruikt voor vrouwelijke meervoudige zelfstandige naamwoorden, bijvoorbeeld \”las casas\” (de huizen) en \”las mesas\” (de tafels). 
De keuze van het bepaalde lidwoord hangt af van het geslacht (mannelijk of vrouwelijk) en het aantal (enkelvoudig of meervoudig) van het zelfstandig naamwoord dat wordt gebruikt.

 

Benieuwd naar de Spaanse voornaamwoorden? Ontdek ‘Wie is Wie?‘ en leer ze kennen! Je zult verrast zijn. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en de magie van Spaanse voornaamwoorden onthullen.

Weet je Hoe werkt de tegenwoordige tijd in het Spaans? Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en de magie van Spaanse werkwoorden onthullen.

Dejá un comentario

Stuur ons een appje.