fbpx
¿Por qué Español?

Backpacken in Peru, chillen aan een Spaanse costa, een rondreis door Argentinië of overwinteren op Tenerife: wanneer je een woordje Spaans spreekt, ligt er ineens een wereld voor je open. Ruim 500 miljoen mensen, verspreid over meer dan twintig landen, hebben Spaans als moedertaal. Deze mensen spreken vaak geen Engels, laat staan Nederlands. Maar jij spreekt straks wél Spaans en voelt je een stuk zekerder als je op reis bent.

Handen en voeten

Wat kun je je soms hulpeloos voelen als je je op vakantie niet verstaanbaar kunt maken. Je wilt contact maken met een local, maar na een paar minuten handen- en voetenwerk, schouderophalen en glimlachen, gaan jij en je potentiële nieuwe vriendschap -in verwarring- weer ieder je eigen weg. Aan de andere kant: wat kun je je trots en blij voelen als het wél gelukt is om contact te leggen. Een paar woordjes ‘buitenlands’ zijn vaak al voldoende om op vakantie leuke contacten te maken.

Grotere hersenen

Behalve handig en leuk, is het ook góed voor je om een vreemde taal te leren. Onderzoekers ontdekten namelijk dat je hersenen groeien door het leren van een taal: je brein wordt er letterlijk groter van. Het leren van talen zou zelfs dementie kunnen tegengaan. Een taal leren is dus gezond!

Waarom Spaans?

Spaans leren heeft bovendien een aantal grote voordelen ten opzichte van andere talen. Ten eerste vinden veel studenten de taal (vergeleken met andere talen) niet uitzonderlijk moeilijk. Dat heeft onder andere te maken met de relatief overzichtelijke grammatica en dat je de woorden zo uitspreekt zoals ze geschreven zijn (dan moet je de basisregels over de uitspraak natuurlijk wel eerst kennen, maar die zijn echt niet zo moeilijk!)

Leuk bonusvoordeel: als je het Spaans onder de knie hebt, wordt het ook nog eens een stuk makkelijker om andere Romaanse talen zoals Italiaans of Portugees te leren. Zelfs je vakantie in deze landen wordt leuker want je zult zien dat je, doordat je Spaans kent, ineens een stuk meer begrijpt van deze talen!

BLOG

Stuur ons een appje.