fbpx

Onze unieke methode

Meer over ons

Onze unieke methode

Regelmatig horen we van onze studenten dat Spaans leren bij ons niet alleen heel leuk (en gezellig) is, maar dat het bovendien niet moeilijk is. Zonder er hard voor gewerkt te hebben, spreken ze ineens een aardig woordje Spaans. Zou dat komen door onze unieke methode?

De oprichters van Si Spaans leren,  Flavia en Vanessa, moesten allebei op volwassen leeftijd een nieuwe taal leren. Ze beschikken daarom over een bijzondere combinatie als ervaringsdeskundige én gediplomeerd docent Spaans. Ze namen dan ook geen genoegen met een willekeurige leermethode voor hun studenten. Omdat ze als geen ander weten hoe lastig het kan zijn om als volwassene een vreemde taal te leren, zochten ze lang naar een lesmethode die aansloot op hun eigen ervaringen en voldeed aan hun wensen.

Lessen vol energie

Dat bleek niet makkelijk. De bestaande lesboeken Spaans zijn vaak ontwikkeld voor een heel brede doelgroep: van tieners tot senioren. Of de lesmethodes zijn ontwikkeld voor mensen met Frans of Portugees als moedertaal en vervolgens vertaald naar het Nederlands. Maar een Portugees of Fransman heeft een heel andere basis dan een Nederlander: zijn taal komt immers uit dezelfde taalfamilie als het Spaans.

Daarom ontwikkelde Si Spaans leren een eigen lesmethode die exclusief is ontwikkeld voor de eigen studenten: volwassen Nederlanders die naast hun (vaak drukke) dagelijks leven Spaans willen leren. Onze studenten komen soms na een drukke dag en enigszins moe naar de les. Wij zorgen er dan voor dat de studenten niet nóg vermoeider en met een lading verplicht huiswerk naar huis gaan. De lessen zitten vol energie en het huiswerk dat we meegeven kun je doen, maar is niet noodzakelijk om de volgende les te kunnen volgen.

Nadruk op communiceren

Bij de leermethode van Si Spaans leren hoort een eigen boek met grammatica-oefeningen en tijdens de les doen we luisteroefeningen en spelletjes. De nadruk ligt op communiceren. De lessen duren 75 minuten en worden, afgestemd op het niveau van de studenten, geheel in het Spaans gegeven. Zo ben je daadwerkelijk de hele les effectief bezig met de taal. Als we er niet uitkomen en je ons echt niet begrijpt, leggen we natuurlijk in het Nederlands uit wat we bedoelen. Kom je een proefles volgen om onze methode zelf te ervaren?

Stuur ons een appje.