fbpx

Irene ter Avest

Irene Ter Avest

Al sinds ik een jaar of zeven was, ben ik met talen bezig. Dit ging zelfs zo ver dat ik probeerde om mijn eigen taal uit te vinden. Uiteindelijk kwam ik op veertienjarige leeftijd in aanraking met Spaans. Wat begon als een cursus van TELEAC mondde uit in een studie Spaanse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Toen ik tijdens deze studie als Erasmus-student een jaar in Madrid studeerde, wist ik zeker dat ik voor langere tijd in Spanje wilde wonen. Ik kwam er ook steeds meer achter dat ik het heel interessant vond om te onderzoeken hoe mensen talen (en dan vooral Spaans natuurlijk!) nu eigenlijk leren en wat er gebeurt met de taal/talen die je al spreekt als je aan een nieuwe taal begint. Gelukkig lukte het mij om deze twee dingen te combineren en vertrok ik een aantal jaar later naar Barcelona om daar te promoveren. Het idee was om er minimaal vier jaar te blijven; het werden er uiteindelijk ruim zeven.

Eenmaal terug in Nederland startte ik met het geven van Spaanse les aan volwassenen. Dit doe ik nu al een tijdje met veel plezier. Wat ik hierbij belangrijk vind? In een ontspannen sfeer nieuwe dingen kunnen leren. Wat mij in het bijzonder aanspreekt bij Si Spaans Leren zijn de spelletjes. Deze laten zien dat je ook heel goed Spaans kan leren zonder erbij stil te staan dat je een nieuwe taal aan het leren bent. Als kenner van de Spaanse cultuur probeer ik ook altijd om culturele weetjes in de les te verwerken. Daarnaast zal je mij zo veel mogelijk Spaans horen spreken!

Stuur ons een appje.