fbpx

Greja & Joline

SI SPAANS LEREN IS JARIG!

Dit jaar bestaan we al 5 jaar. We hebben onze oud-leerlingen gevraagd naar hun ervaringen bij ons. In september 2017 volgden zij hun eerste cursus.

Dit zei Joline

4 jaar geleden ben ik samen met mijn vriendin begonnen aan een cursus Spaans bij Si Spaans Leren.
Ik zocht al een poosje een leuke cursus Spaans, toen las ik van een nieuwe school die een gratis proefles gaf in Wijkcentrum Daalmeer, daar werd ik direct enthousiast van.
We begonnen met de “Básico” voor beginners in een leuke groep met 9 personen, maar na een aantal cursussen begonnen er mensen af te vallen. De een ging naar Mexico, de ander vond het te lastig. Na deze lessen hadden we een “Conversación” cursus. Ik weet nog dat ik ineens de vervoeging “conduzco” wist! We gingen ook boekjes lezen. De lessen “Intermedio” en “Avanzado” volgden. Ik heb in totaal nu 9 cursussen gevolgd.
Het allerleukste vond ik het wekelijks schrijven van verhaaltjes over mijn activiteiten. De lessen waren afwisselend en leerzaam. Ik ben trots op wat ik leer.
Ook wil ik vertellen dat de docenten bij Si Spaans zeer vakkundig zijn en een ontspannen sfeer weten te creëren, waarin je met veel plezier een heleboel leert en waarbij je het gevoel hebt dat je gewoon fouten kan maken.
Voor mij blijft spreken en luisteren nog steeds lastiger dan lezen en schrijven. Maar alles wordt geoefend.
Films kijken is ook erg leuk. Wat opvalt: de Spanjaarden spreken snel en plakken alle woorden aan elkaar. Mensen met een Zuid-Amerikaanse achtergrond spreken veel rustiger en zijn daardoor beter te volgen.
Als je op vakantie gaat en je spreekt de taal een beetje, dan zijn mensen ook welwillender en doen meer hun best. Dat is leuk om te merken.
Dus als je graag naar landen gaat waar men Spaans spreekt, ga op les.
Het is leuk, leerzaam en het opent deuren. Bij Si Spaans ben je dan op het goede adres.

Dit zei Greja

Toen ik met pensioen was , leek het me erg leuk om nog iets nieuws te leren en me daarin te verdiepen. De keuze viel op Spaans, omdat ik graag wat meer van de Spaanse taal wilde begrijpen zowel in Spanje als in Zuid Amerika . Samen met Joline kwam ik bij Si Spaans Leren terecht en we vonden het heel fijn om in de ochtend de les te kunnen volgen. Vanaf het begin vond ik de lessen heel leuk en boeiend. We hebben in de afgelopen 4 jaar verschillende leraressen gehad en ze waren allemaal leuk.

We hadden vrij hechte lesgroepen en leuk contact met de medeleerlingen. Als afsluiting van iedere cursus gingen we gezellig met elkaar lunchen.
Ik heb altijd met veel enthousiasme en plezier de huiswerk opdrachten gemaakt.

¡Muchas gracias Joline y Greja!

EXTRA
Ik heb een grappig verhaal over onze reis in Spanje. Na 30 lessen gingen mijn man en ik een aantal maanden naar Spanje.
Op een avond stapte ik in de verkeerde bus, waarna ik weer terug moest en een andere bus moest nemen. Ik had maar weinig geld mee, maar ik moest toch opnieuw een buskaartje kopen. Dat ontlokte mij de uitspraak: “Qué estúpido” (“het is stom”, dacht ik). De buschauffeur vroeg: “¿yo soy estúpido?“ Ik in mijn ontreddering zei: “sí, un poco”. Dat hij me de bus niet heeft uitgezet verbaast me nog steeds.

Stuur ons een appje.