fbpx

FAQ

FAQ | Veelgestelde vragen

Bekijk onze Frequently Asked Questions (FAQ’s), blader door de vragen die vaak gesteld worden en waar u altijd al het antwoord op wilde weten.

Wat bieden de cursussen Si Spaans Leren Spaans?

Onze cursussen Spaans omvatten 12 (of 10) lessen van 75 minuten, gedrukt boek (face-to-face cursus) of link om het boek te downloaden (online cursus) en toegang tot het online platform voor extra oefeningen.

Hoeveel kost de cursus?

De cursussen op een van onze vier locaties van 12 lessen kosten €230. Onlinecursussen van 10 lessen kosten €165 en 12 lessen €195.

Wat ga ik op het lesboek vinden?

In het lesboek van Si Spaans Leren staat de grammatica die je in de les leert, de activiteiten die je tijdens de les gaat doen en het huiswerk dat je na elke les moet maken.

Wat ga ik op het platform vinden?

Er zijn veel verschillende soorten oefeningen: raadsels, invuloefeningen, kruiswoordraadsels, dialogen, dictees, etc. Deze interactieve oefeningen kunnen gemaakt worden door de leerlingen op de computer, telefoon of tablet. Dit is gerelateerd aan de cursusstof die in de les is behandeld.

Hoe zijn de examens?

Aan het einde van elke cursus is er een examen om te controleren of de student alle in de les geleerde concepten heeft begrepen. Met het examen krijg je inzicht in je niveau en zie je ook op welke punten je nog moet oefenen.

Geef Si Spaans Leren je een certificaat?

Ja. Als je voldoende lessen hebt gevolgd én bent je geslaagd voor het examen dan ontvang je na afronding van de cursus een certificaat van deelname (digitaal voor de onlinecursussen en papieren certificaten voor de klassikaal cursussen). Op het certificaat staat het aantal uren van de cursus

Op welk niveau kan ik het beste beginnen?

Heb je niet eerder Spaanse les gehad? Start dan met de cursus Spaans Básico 1/ Beginners 1 . Heb je al een cursus gevolgd, maar twijfel je over je niveau? Maak dan de gratis niveautest. Afhankelijk van het resultaat is de cursus die je zou kunnen starten. Hou er rekening mee dat je alleen na de eerste les over kunt stappen naar een ander niveau. Dit kan alleen als er voldoende plek is in de groep.

Is er een toelatingseis?

Nee, er geldt geen toelatingseis. Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom.

Mag ik een proefles volgen?

Ja, zeker! Elke jaar in januari en september mag je een proefles volgen. Je kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Als je de proeflessen hebt gemist, mag je om een indruk te krijgen van een Spaans cursus bij Si Spaans Leren kun je ons filmpje bekijken of naar de foto-albums op onze sociaal media (Instagram, Facebook of LinkedIn)

Hoeveel tijd moet ik naast de cursus reserveren?

Hoe snel je leert, verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 uur extra nodig van zelfstudie voor huiswerk naast de cursus zelf.

Waarom moet ik direct de betaling van mijn cursus voldoen?

Na betaling sta je definitief ingeschreven. Zo kunnen we sneller bepalen of de cursus van start kan gaan. Gaat de cursus niet van start dan informeren we je over de alternatieven. Zit er geen passend alternatief tussen dan kun je dit aangeven en krijg je het lesgeld altijd binnen twee dagen (max.) teruggestort.

Mijn werkgever betaalt mijn cursus. Kan ik een factuur ontvangen?

Ja, zeker! Zorg ervoor dat de cursus betaald is voordat deze begint. Jouw werkgever moet jouw volledige naam vermelden bij het maken van de transactie. Je kunt de factuurgegevens sturen naar info@sispaansleren.nl .

Ik wil graag gebruik maken van het STAP-budget. Kan dat?

Nee, helaas de cursussen van Si Spaans Leren vallen niet onder de STAP-regeling.

Ik wil het cursusgeld contant betalen. Kan dat?

Ja, zeker! Je mag contant betalen bij het hoofdkantoor van Si Spaans (Emmastraat 57, Alkmaar) na het versturen van een bericht (WhatsApp of SMS) om te bevestigen of er iemand op kantoor zit. Let op! We willen onze docenten niet met grote bedragen geld over straat laten gaan dus je mag niet contant aan de docenten betalen.

Hoe groot zijn de groepen?

In de Face-to-face cursussen zitten maximaal 12 cursisten, bij de onlinecursussen zijn dit er 7.

Vinden er later ook cursussen plaats?

Ja. Het rooster wordt in januari, april, september en oktober (of november) regelmatig aangevuld.  Je kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Bij hoeveel deelnemers gaat de cursus door?

Het minimumaantal cursisten dat nodig is om te kunnen starten is 5 op de klassikaal cursussen en bij onlinecursussen zijn dit er minimaal 3.

Wat moet ik meenemen naar de les?

Voor de les heb je alleen het lesboek en een pen nodig.

Hoe kom ik aan het lesmateriaal?

Bij eerste les van de klassikaal cursussen, krijgt je het lesboek. Bij de onlinecursussen krijgt je een link waarin je het lesboek kan downloaden.

Ik ben met een cursus begonnen, maar ik kan de cursus niet afmaken. Kan ik de cursus verder afmaken in een volgende periode?

Ja, zeker! Je kunt dan gratis de cursus opnieuw volgen. Hier vind je meer informatie over het inhalen van een cursus.

Ik wil graag een les inhalen. Is dat mogelijk?

Je kunt de les op een andere locatie of online inhalen, afhankelijk van of je je vooraf meldt bij afwezigheid van je les en van jouw niveau. Hier vind je meer informatie over het inhalen van een cursus.

Hoe lang hou ik toegang tot het lesmateriaal?

Na de laatste les van je cursus hou je 1 maand toegang tot het online-lesmateriaal.

Heb ik bij de volgende cursus dezelfde docent?

De docent gaat zoveel mogelijk mee met de groep, als de docent beschikbaar is en dit rooster haalbaar is. Al onze docenten zijn goed voorbereid, ervaren en natuurlijk ook aardige mensen. Bovendien werken ze allen volgens de unieke methode van Si Spaans Leren en met ons eigen cursusmateriaal.

Stuur ons een appje.