fbpx

Half Spaans, half Nederlands. Dit kan de reden zijn waarom ik gepassioneerd ben over de verschillende manieren waarop elk land en elke cultuur zich uiten. Ik ben in Barcelona geboren en tot 5 jaar geleden heb ik in Blanes (Spanje) gewoond.

Het is altijd mijn ambitie geweest om met talen te werken en daarom heb ik mijn diploma voor tolken en vertalen behaald op Universiteit Pompeu Fabra in Barcelona. Na het afstuderen, besloot ik met mijn Nederlandse partner naar Nederland te verhuizen.
Om een goede vertaling te leveren moet je de brontaal heel goed kennen, maar het belangrijkste is de taal waarnaar je vertaalt perfect te beheersen en niet alleen de taal maar ook de cultuur, omdat het de taal is waar je de ideeën moet vastleggen en rekening moet houden met het publiek tot wie de tekst gericht is.
Toen ik hier kwam wonen begon ik Spaanse lessen te geven aan huis, en toen kreeg ik nog meer passie te voelen voor mijn moedertalen (Spaans en Catalaans). Daarom besloot ik om cursussen voor docenten Spaans als vreemde taal te volgen aan het Instituto Cervantes van Utrecht.

Een van de belangrijkste doelen van Si Spaans Leren is de communicatie. Dit is ideaal, omdat een taal wordt geleerd wanneer er behoefte is om iets te communiceren, en wanneer de cursist in het Spaans moet praten, het is wanneer hij of zij het echt zal leren. In mijn lessen dus spreken we (bijna) altijd in het Spaans!