linea_comilla grisyverde

Maarten_oficial

¡Hola todos!
Als kind was ik al gefascineerd door de talen. Zo herinner ik mij dat ik de beschrijving die in verschillende talen op mijn shampoofles stond steeds hard op las. Ik probeerde dan de uitspraak te doen met een accent waarvan ik dacht dat die bij de betreffende taal hoorde. Hierdoor weet ik nog steeds in verschillende talen wat ‘droog haar’ betekent!
Vanaf mijn 21e raakte ik verslingerd aan de Spaanse taal en aan Spanje zelf. Samen met een vriend besloot ik in een opwelling om ruim een jaar lang in Spanje te gaan wonen om daar de taal te leren. Wij woonden in de prachtige stad Salamanca bij een Spaanse familie en gingen elke dag naar een Spaans taalinstituut. De goede band die wij met onze Spaanse familie hadden en onze gedrevenheid om de taal te leren zorgden er voor dat wij na een jaar de Spaanse taal bijna als natives spraken. Natuurlijk haalde ik mijn Spaanse staatsdiploma’s en zelfs Spanjaarden vroegen zich af van welk deel van Spanje ik kwam!
De opwelling die mij naar Salamanca bracht, heeft een grote invloed gehad op het vervolg van mijn leven. Uiteindelijk heb ik de lerarenopleiding Spaans aan de Hogeschool Utrecht gedaan en ondertussen geef ik al 18 jaar met veel plezier les als docent Spaans. Voor het grootste deel in het voortgezet onderwijs aan jongeren van 12 tot 18 jaar en nu ook aan volwassenen.
Ik vind het belangrijk dat de taal op een actieve manier geleerd wordt, waarbij je uitgedaagd wordt tot nadenken. Hierdoor onthoud je het nieuw geleerde het best. Mijn enthousiasme, gedrevenheid, openheid en humor zorgen voor een prettige en energieke sfeer tijdens de lessen.

linea_comilla grisyverde - Copy

flecha-volver