fbpx

Als half Spaans en half Nederlandse, ben ik sinds kinds af aan tweetalig opgevoed. Ik heb altijd contact gehad met beide landen – tot kort geleden heb ik in Spanje gewoond, maar ik reisde vaak naar Nederland. In Madrid heb ik Spaanse Filologie gestudeerd, en na mijn bachelor kwam ik naar Nederland om een Master Literatuur en Onderwijs in Amsterdam te doen – en hier ben ik nog!

Gedeeltelijk dankzij mijn afkomst zijn talen mijn passie, in het bijzonder Spaans. Voor mij is culturele uitwisseling cruciaal voor zelfontwikkeling – een taal spreken is niet alleen grammaticale regels leren, maar ook de cultuur en gewoontes van een andere plaats en van andere mensen kennen. In mijn lessen probeer ik Spaans op een actieve manier te leren, zodat het kan worden gebruikt in realistische situaties.

Naast docent Spaans ben ik ook proeflezer voor (Spaanse) uitgeverijen en corrector – ik ben namelijk ook een boekenliefhebber.