fbpx

Het zou kunnen zijn omdat mijn moeder Spaans bloed heeft (weten we niet 100% zeker) maar ook wellicht omdat ik geboren ben met een enorme interesse in vreemde talen, maar feit was dat een nieuwe taal leren in Spanje een geaccepteerde reden bleek te zijn voor mijn ouders om me op mn 20ste voor een maand naar Salamanca te laten gaan! Tijdens deze reis was mijn liefde voor de Spaanse taal geboren.
Een aantal Jaren kon ik niet veel werken aan het verbeteren van mijn Spaans, in verband met mijn afstuderen als (ontwikkelings) econome. Pas op m’n 26ste, met een uitnodiging om in Costa Rica te komen werken aan een project, ging ik mij verder verdiepen in de taal. Met behulp van formele lessen maar vooral ook middels veel, soms lachwekkende en beetje pijnlijke confrontaties in de praktijk, kwam mijn Spaans op een steeds hoger niveau. Zo heb ik gewerkt als raftgids op de snelstromende rivieren in Costa Rica waar het écht belangrijk was goed te communiceren met mijn collega’s! Het was echter pas toen ik de mogelijkheid kreeg mee te werken op een Spaanse taalschool en later mijn eigen school op te zetten, dat ik de motivatie vond mijn zelf opgedane kennis te verdiepen in cursussen en uiteindelijk te bezegelen met een masterstudie Leraar Spaans als vreemde taal.
Ondertussen is het 26 jaar later en heb ik heel wat wortels geschoten, zowel in Costa Rica als in Panamá en ben ik erg begaan met het leven en de mensen ter plaatse. Het jaar 2020 blijkt mijn jaar te zijn om de banden met Nederland aan te trekken en ook les te gaan geven in Nederland. Ik vind het fantastisch om van iedere les een bijzondere ervaring te maken door de taal tot leven te brengen, de geschiedenis, cultuur en natuur van de landen in Latijns Amerika die ik persoonlijk ken als illustratie gebruikend!