linea_comilla grisyverde

Mijn passie voor talen ontstond al op jonge leeftijd, vanaf het moment dat ik mijn eerste bord met krijtjes kreeg van mijn oma, ook een taaldocent. Op mijn 18de startte ik mijn reis in de Spaanse taal nadat een bezoek aan familie die in Spanje woonde.
Ik studeerde Spaanse Filologie aan de Caïro Universiteit in Egypte, mijn vaderland. Daarna heb ik 6 jaar als vertaler gewerkt bij het Spaans internationaal persbureau EFE. Tijdens deze periode kwam mijn droom om Spaans docent te worden uit toen ik parttime les ging geven bij een privé instituut in Caïro. Dit heb ik ruim 8 jaar gedaan aan studenten van verschillende leeftijden en nationaliteiten. Hierna ben ik nog werkzaam geweest voor de Latijnse ambassades van Cuba en Paraguay in Caïro.
Daarna ben ik naar Spanje verhuisd om mij te richten op de “Master in leren en onderwijzen van Spaans in meertalige en internationale contexten” (MULTIELE). Deze studie heb ik gevolgd aan 3 universiteiten in Spanje (Deusto, Barcelona en Pompeu Fabra) en het laatste deel aan de Rijks Universiteit te Groningen, waar ik naast de studie ook les gaf. In het noorden van Nederland leerde ik ook mijn huidige man kennen en besloot hier te blijven en als Spaans docent aan de slag te gaan.
Ik geloof dat het leren van een taal meer is dan woorden en grammatica, het is een reis die je meeneemt naar nieuwe mensen en culturen waarbij je elke dag iets nieuws leert. Zoals Benjamin Franklin ooit zei: “Vertel het mij en ik vergeet het. Leer mij en ik herinner het mij. Betrek mij er bij en ik leer.” Ik geloof dat studenten actief bij het hele proces betrokken moeten worden.

linea_comilla grisyverde - Copy

flecha-volver